I'VE BEEN QUIETLY STANDING IN THE SHADE.


IN SUMMER, THE SONG SINGS ITSELF.

Jag sitter i skuggan på balkongen. Iförd morgonrock. Jag sitter i skuggan, för i solen är det på tok för varmt. Min nutsikt består av klippor, hav, segelbåtar i gästhamnen, röda stugor, människor som vart och handlat färskt bröd, och jag ser ut över en helt jävla fantastisk morgon. Trots en något spritdoftande andedräkt och en och en halv lunga som är på väg att ge vika, vet jag inte om jag kan ha det så mycket bättre.

Min sambo är dock lite seg i starten. Kan eventuellt bero på ett lite för stort intag av hans favoritdryck öl, igår kväll/natt. Såg lite rörelse för en stund sen, men nu är det tyst som i graven. Snart får människan ta sig upp så vi kan äta en stadig frukost. Idag blir det först och främst tennis. Lite dyk från klipporna räknar jag med att  det blir också. En stor jävla räkmacka hoppas jag på också. Helt fantastiska räkor. Övertygad om att den här dagen kommer bli bättre än den här.

Min utsikt i skrivande stund.

I NEED A VACATION FROM MY VACATION.

Sitter i bilen på väg till Västkusten. Hunnebostrand närmare bestämt. Ska bli skönt med lite sol, bad och skaldjur.

WE'RE GONNA DO ONE THANG AND ONE THANG ONLY.

Är så sjukt sugen på att se en film som är våldsam och bra. De växer dock inte på träd. Får hålla tillgodo med den här fantastiska trailern. Frågan är om Tarantinos bajs ens luktar illa.

WHAT DID ROBERTA SPARROW SAY TO YOU?
Det finns som bekant två sidor av ett mynt. Att ha en blogg är inte alltid av godo. Att ta upp kontakten med med förlorad vän behöver inte alltid vara det bästa. Att ta en fem timmar lång power nap, behöver inte och är oftast inte det smartaste man kan göra. Men allt är inte svart eller vitt. Folk har en tendens att se allt i ytterpoler. Det är för mig trångsynt. Att kompromissa och hamna någonstans i mitten, är av erfarenhet oftast ett bra beslut. Kruxet är att det kräver att de inblandade parter ska vara överens. Världen skulle vara en bättre plats om folk kunde mötas halvägs. Men det är inget nytt.

SHE SAID: "EVERY LIVING CREATURE ON EARTH DIES ALONE."

PART OF THE WEEKEND NEVER DIES.

Förra veckan var det en del tjat om de där MNKL som skulle spela på RAW BAR. Med viss skepsis letade sig 145 tappra musikentusiaster till den aktuella klubben. Där bjöd vi i MNKL på en riktigt bra fest. Vi är sjukt nöjda med spelningen och vad vi fått höra var publiken också väldigt nöjda. Det är redan fler spelningar på g. Så håll utkik efter MNKL. Nästa år spelar vi på Arvika och Emmaboda. Kan inte se att det blir på något annat sätt.

IT'S BIGGER THAN HIPHOP.Sen mina tidigare tonår har det huvudsakligen hiphop som spelats ur miina ljudapparater. Fram tills för ungefär 2,5 år sedan. Då lessnade jag helt. Började lyssna på pop. Mestadels elektronisk sådan. Föll sen över på house. Ledsade ganska snabbt på den kommersiella housen som de flesta stockholmarna älskar. Halkade sen in på lite tyngre elektro. det är numera mitt gift. Men att skjuta in lite gammal hiphop i skivspelarn skadar aldrig.

YOU WILL NEVER BE ALONE AGAIN.När det blåser är det viktigt att man har någon att hålla i. Helst något stadigt. Något som jag har lärt mig den hårda vägen är att vänner är det mest fasta man kan hålla i när det stormar. Jag älskar min lilla fritidsgård och jag älskar mina vänner. Även om det är jag som får städa och diska mina händer blodiga. Men det känns bra. Tack för att ni gör mig sällskap. Ni vet vilka ni är.

EVERY ACTION HAS A REACTION.

Nu börjar jag bli riktigt pepp inför kvällen. Men inte riktigt like taggad som dom här två tjejerna är inför premiären av trailern till uppföljaren av filmen Twilight. Som då heter New Moon. Och den trailern ser ni här nere. Det jag försöker få fram är att jag är taggad som fan inför ikväll men inte alls lika taggad som dom här två tjejerna.

IT'S A LOT LIKE COCAINE BUT WITHOUT THE BIG IDEAS.

Ikväll och inatt spelar jag(HGT), dave(DVE) och mike(MKE) skivor på RAW under namnet MANICKEL. Det är vår första spelning som en posse och vi räknar kallt med att vi kommer vara sjukt bra. Kom gärna och  dansa med oss eller bara lyssna på grym elektronisk musik 22-02 på RAW. Jag har värmt upp med en öl på sylvia och läpjar på en dito hemma just nu. Börjar bli väldigt taggad. Jag är övertygad om att det kommer se ut ungefär såhär under RAWs tak som jag räknar med vara borta innan natten är över.

BASS BOUTIQUE CARNIVAL 09 w BLOODY BEETROOTS from Gianluca La Rosa on Vimeo.


THIS IS THE LAST TIME YOU WILL EVER SEE ME.

Jag fastnade aldrig för filmen Twilight. Jag har heller inte läst någon av böckerna. För det finns väl böcker också om jag förstått det hela rätt. Jag såg kanske inte filmen med rätt ögon. Jag är oftast väldigt bra på att inte ha förutfattade meningar. Men tror jag såg filmen övertygad om att det var en tonårsfilm. Typ. Då är jag ändå väldigt förtjust i vampyrer. Hursomhelst så sa gulden att han tyckte den var väldigt bra. Då var jag tvungen att ge den en chans till. Det jag fastnade för första gången var fotot. Vid andra titten fachineras jag av historien. Väldigt fin film. Ser fram emot nästa film.

DO YOU WANT ME TO TELL YOU SOMETHING REALLY SUBVERSIVE?Do you want me to tell you something really subversive? Love is everything it's cracked up to be. That's why people are so cynical about it. It really is worth fighting for, being brave for, risking everything for. And the trouble is... if you don't risk everything, you risk even more.

I NEVER DO IT WITH WHORE, YOU START OUT WITH A BURNING DESIRE AND YOU END UP WITH A BURNING SENSATION.

Mer eller mindre berusad både tisdag och onsdag är väl inga fel. Eller? Absolut inga fel. Men är man kraftigt berusad dessa två dagar kanske man börjar undra. Framförallt kanske man börjar undra när jag funderar på att dricka även idag. Får se hur det går med det. Men som jag brukar säga. Bara man säger nej första gången någon frågar om man vill ha alkohol, har man karaktär.

Igår när någon sorts likör43-milkshake inmundigades, kom det lite på tal vad man behöver ha gjort innan man dör. Det finns ju några som är självklara; sitta fyllecell, ha sex nykter, testa diverse droger, besöka finland osv. Det som kom upp igår var hurvida en könsjukdom var något man måste genomlidit innan man dör. Jag var skeptisk då. Är fortfarande ganska skeptisk. Men jag förstår flickans resonemang. Ja, det var en flicka som tyckte man skulle haft en könis innan man dör. Frågan är bara hur dom som tycker man ska ha det ska bete sig. Ska de försöka söka sig rätt på en könis, eller bara leva på och hoppas det dyker upp en sexpartner med ett inflamerat kön? Jag kommer inte leta.


GAMES GAMES GAMES GAMES.

Det här är trailern till en film som funnits där i periferin väldigt länge. Jag har inte sett trailern fören nyligen. Jag har däremot laddat ner flera filmer med Jesse Eisenberg i jakt på denna film. Tidigare har jag bara sett bilder från den och inte registrerat namnet på filmen. När jag sen letat efter de bilderna igen, har de vart som bortblåsta. Men så dök den upp. Tror verkligen på den här filmen. Tror Jesse Eisenberg kommer bli något riktigt stort.

IF YOU CAN'T BEAT THEM JOIN THEM.

Söderling blev som de flesta borde veta, tämligen pulvrisered av Federer. Det är bara att ställa sig i hyllningskören. Federer är bäst genom tiderna. Förutom tennis igår var det bakfylla. En stadig efterfest gör fritidsförvaltaren trött en söndag. Var väldigt full tidigt på kvällen så en powernap innan fotbollen var ett måste. Någon halvtimma tidigare hade min bror försvunnit. När jag sen kryper in i sängen, så ligger han där och sover. Vi var lika fulla.

Söndagen bestod som sagt inte av så mycket. Såg delar av Eldkvarn, Tityo och hela Anna Ternheim. Inget som var så speciellt bra tyvärr. Har ett par historier från kvällen på lager. Kanske tar en av dem senare idag.

BUT THAT WON'T GIVE ME A FREE HAND TO HOLD THE BEER.

Om en havltimme börjar semifinalen i Franska Oppna mellan Robin Söderling och Fernando Gonzalez. Med tanke på Söderlings matchfacit än så länge i turneringen, borde han fan kunna lösa det här. Söderlings form är faktiskt helt sjuk. Spöar Nadal och pulvriserar Davydenko. Vore så sjukt gött med en svensk i final i Franska. FORZA!Rubriken är ett citat från Billy Carter. Amerikanska presidenten Jimmy Carters bror, Då han skulle lära sig tvåhandad backhand.

THEY DIDN'T WANT IT GOOD, THEY WANTED IT WEDNESDAY.

Regn säger SMHI. Sol säger jag och sol är det. Idag är det som bekant onsdag. Runt halv fem svalkade den första ölen min strupe. Lite senare svalkade ytterligare en på Grappa. I sällskap med en finsk herre som var programmerare. Strax efter det inmundigades en till på Bistro. I skrivande stund avnjuts ovanstående dryck på min balkong iförd bar överkropp.

Ska jag vara sanningenlig har det aldrig känts bättre att börja en helg på en onsdag. Nu tjuvstartade jag igår. Idag är det helg. Ses i dimman gott folk!


THANK JULIUS CEASAR FOR TUESDAYS.

Lite absint senare hamnade jag ute även denna tisdag. Jag hade jättefel i föregående inlägg. Det var inte alls som i videon där. Det var exakt såhär:


WINE IS BOTTLED POETRY.

Röd tråd denna vecka. Alkohol och dess omgivning. Jag har vart ute de senaste två tisdagarna. Båda tisdagarna har vart helt sjuka. Blir otroligt sugen på att gå ut denna tisdag också. Kroppen säger dock lite ifrån. Men med en middag med tillhörande stor stark redan i magen, kan nog ändå bli en sväng ute. Tisdagar i Eskilstuna ser ju trots allt ut såhär:


SOME PEOPLE PAY A COMPLIMENT AS IF THEY EXPECTED A RECEIPT.

När vissa går ut på måndagar får en annan en påminnelse om en blöt kväll/natt för tre år sedan. När Bove ville gå ut men var helt fel klädd för ändamålet, behövde han ett par byxor. Sjukt nog hade jag ett par byxor som gick på mannen. Översta knappen lämnad oknäppt dock. I dom byxorna hittar han ett kvitto på en taxiresa. Kostnad 345 kr klockan tio på morgonen en söndag.

Sjuka är att jag vet exakt vad det handlar om. Exakt är en större överdrift men jag kommer ihåg de nattliga aktiviteterna. Vad jag gjorde på förfesten och vart jag var ute kommer jag inte ihåg. Men antar hemma hos mig följt av Nybron. Det jag vet är att jag träffar min före detta klasskamrat. Jag är inte alls vän med honom och har inget som helst gemenasmt med honom. Han träffar jag på torget tillsammans med hans vänner. Han frågar mig om jag vill med på efterfest i Mälarbaden. Självklart följer jag med.

Vi tar en taxi förbi mig på Krongatan och hämtar en platta öl. Ut på landet. Långt ut i Mälarbaden. Väl där dricks det av min öl och jag sitter och håller låda. Kommer inte ihåg så mycket av vad jag tjabba om men, jag kommer ihåg att jag ljög en hel del. Vet inte varför. Ser mig inte som en lögnare men då satt jag och bredde på. Pinsamt nog handlade mina lögner om "Snabba Cash-relaterade saker".  Då jag läst den boken förhållandevis, nyligen.

När jag sen vaknar upp sittandes i en skinnsoffa fullt påklädd, även med skor. Har ingen aning om var jag är eller vem fan jag är där med. Skäms jag lite. Folk ligger och sover på båda väl och illa valda ställen. Jag väljer att smyga iväg. När jag kommer ut ur huset har jag ingen aning om var jag är. Jag orienterar mig till Mälarbadens Golfklubb, där jag lånar telefon och ringer taxi. Lägligt nog hade jag batteritorsk. Taxi hämtar mig och väl på Krongatan pungar jag upp 345kr.

Detta fiasko blir man påmind om när ens lagom tjocka vän ska klämma sig i ett par jeans med 36 i midjemått.


DEATH TO MY HOMETOWN.

Jag firade min 25e födelsedag i lördags. Det var hutlöst roligt. Näst intill alla mina närmaste var på plats. Och ni förgyllde verkligen min bemärkelsedag. Vår rätt så generösa spritbuffé gjorde sitt också. Alla bidrog till den och det är ju ett fenomenalt koncept. När det fortsätter på samma bana även på Nybron är det som gjort för att det ska sluta med många minnesluckor. Så är även fallet. Minnesluckor eller ej. Tack så sjukt jävla mycket alla. Bästa dagen på mycket länge!

  

Jag blev inte bakis fören halv tio på kvällen igår. Var rätt full hela dagen faktiskt. Bakis även idag, måndag. När vi styr en sen promenad börjas det prata om att dricka även idag. Klockan tio hämtar två tappra själar några öl hos mig och beger sig ut på äventyr. Sjukt sugen biter jag ihop och stannar hemma. När jag sedan får rapport av en tredje övertaggad kille som klagar över att det inte är någe folk ute. Kan jag inte låta bli att tycka det är synd. Inte så konstigt att det inte är folk ute, men också synd. Kom att tänka på den här låten.


LAST DAY DREAM.

Last Day Dream [HD] from Chris Milk on Vimeo.


RSS 2.0