YOU MIGHT THINK YOU'VE PEEPED THE SCENE, BUT YOU HAVEN'T, THE REALK ONE'S FAR TO MEAN. THE WATERED DOWN ONE, THE ONE YOU KNOW, WAS MADE UP CENTURIES AGO. THEY MADE IT SOUND ALL WACK AND CORNY, YES IT WAS AWFUL BLASTED BORING.

Twisted fiction sick addictions but gather 'round children zip it listen!
Genialitet eller galenskap, det är frågan. Det har sagts om många, i vissa fall har det varit sant. Den Kanye West aspirerar att "bli" bland annat. Även den, vars metod att bli stor han härmar. Ni förstod att det var Kanye West jag skulle skriva om?
 
Det som började med galenskap på Twitter, med länkar till kostymer, Cartier-champagne och tweets på svenska sponsrade av GREEEEYYY GOOOOSE! Sen började nyheten läcka om hans överaskningsuppträdanden, dels genom han själv, dels genom medier. Han besökte nämligen i ren Lady Gaga PR-anda bl.a Facebooks och Rolling stone Magazines huvudkontor. Detta tillsammans med hans twittrande, hans Facebookande, hans liveintervjuer på ustream, hans eviga läckande av sina egna låtar. Alla rykten, att han ska släppa en LP med Jay-Z. Att han istället ska släppa ett album med Jay-Z. Denna marknadsföring kan vi Lady Gaga-PR. Exakt hennes väg. Använda alla möjliga medier. Och att hon är galen råder det inga tvivel om. Hon hade en klänning och hatt gjord av kött!
Vem aspirerar han att "bli" då? Med "bli" menar jag förstås ta över tronen efter. Den galningen är Michael Jackson. Han är död och begraven, men medan han levde var han ett geni. Ett jävla popgeni. Men han var mer galen än geni. Han opererade sig vit och sönder och samman. Och han gillade att suga av små pojkar. Galen.
Kanye vill alltså bli kungen av pop. Vad gjorde kungen av pop när han var mörkare och ballare? Jo, han gjorde thriller. Runaway är alltså Kanyes Thriller. Mycket sämre, mycket mer självupptagen, mycket mycket galnare. Det fina är att när jag/vi ser det som en slags trailer till sitt kommande album, ser Kanye detta som en konstinstallation. Det här är lika mycket en konstinstallation som när Anna Odell låtsades vara psyksjuk och filmade sig själv. Varför gillar jag detta då? För att det är så sjukt. Men framförallt för att musiken är så bra. Jag menar, han har med Bon Iver! Kanye må vara galen, men jag ger han genialisk också.

Att se hela filmen utan att flina åt dess banalitet går inte. Det är Hype Williams som har skrivit denna sjuka historia om Phoenixfågeln spelad av Selita Ebanks(!). Hype Williams ligger tidigare bakom videor som Gettin jiggy with it, av Will Smith. Va? Det är sant. Och Woo-ha av Busta Rhymes. Den videon fyller ju galen-kvoten iaf. Vad det är han har skrivit här egentligen kommer de lärda tvista om till fan tar dom. Att Kanye själv regisserat spektaklet är ju ingen större skräll. Det känns inte som att han har gjort ett hästjobb på den fronten. Ville han göra det här på riktigt borde han tagit in Spike Jonze, eller David Lynch. Då hade han förmodligen fått något galet och bra. Men Hype Williams? Jag vet helt ärligt inte hur seriös Kanye är med sin lilla film, men en fingervisning på hur seriös(läs Galen) han är fick jag när min bror berättade att när han såg Kanye West i Atlanta för några år sedan anade han detta. Kanye hade då en kvarts monolog om hur stor han skulle bli, att han skulle bli kungen av pop och att han skulle erövra världen. Se hans tappra försök:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0