THE HARD CORE, THE OUTLAW ELITE, WERE THE HELLS ANGELS... WEARING THE WINGED DEATH'S HEAD ON THE BACK OF THERE SLEEVELESS JACKETS AND PACKING THEIR "MAMAS" BEHIND THEM ON BIG "CHOPPED HOGS."

Många av mina läsare har förmodligen sett Sons of Anarchy. Serien om ett fruktat MC-gäng i Californien. Jag vet inte vad alla tycker om den serien. Jag vet vad jag tycker själv och det tänker jag berätta för er. Viss spoileralert. Rubriken ovan är hälften av ett citat från Hunter S Thompsons bok Hells Angels. Andra hälften av citatet lyder:

"They rode with a fine unwashed arrogance, secure in their reputation as the rottenest motorcycle gang in the whole history of Christendom."

Tanken med Sons of Anarchy är att de ska stå för det där citatet. Jag håller inte med och kommer aldrig hålla med. Det enda jag kan kännas vid är "They rode with a fine unwashed arrogance". För det stämmer mer än väl. Arrogansen flödar. Den ena vet bättre än den andra. Men hur gänget styrs ser jag inga större fel i. Jag tror att en vice president i liknande klubbar faktiskt kan säga ifrån. Även om han knappt får det i denna serie. Det största felet med denna serie är att gänget gör för mycket väsen av sig för att det ska vara trovärdigt. Hells Angels har aldrig sysslat med organiserad brottslighet enligt dom själva. De vill verka utan att synas. Flyga under radarn. Det handlar om pengar för dem. SoA, däremot. Första säsongen som jag uppskattar utspelar sig över en månad. På den månaden hinner gänget ha upp emot tio skottlossningar, langa vapen till minst två olika gäng. Försöka blåsa båda gängen. Blir blåsta av båda gängen. Har inga pengar. Så fortsätter det i en säsong till.
Nästa säsong som utspelar sig över ungefär lika lång tid, är ungefär likadan. De försöker sälja vapen, inte diskret förstås. De hamnar i krig med samma gäng som förra säsongen plus ytterligare ett. Och även delar av IRA. Det är pajjigt och överdrivet. Jag får Prisonbreak-vibbar. Jag undrar om skaparna av den här serien ens har sett Sopranos? Så agerar organiserade brottslingar. Sista avsnittet säsong två tar verkligen priset i nödmanusförfatteri. Jag är inte alls nöjd eller ens lite imponerad av serien. Men jag kommer förmodligen fortsätta se skiten. För jag gillar kriminalitet överlag. Organiserad brottslighet i synnerhet.


Sonny Barger. Grundare av Oakland Chapter. "The godfather of Hells Angels"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0